Het omarmen van je gevoelens is meer dan ooit nodig in deze corona crisis of elke andere crisis in je leven!
Ik nodig je uit voor een geleide meditatie, zie hieronder.

Deze crisis raakt jou, mij, je vriend, echtgenote, kinderen, familie en ons allen.
Hoe ga je om met wat er in jou geraakt wordt?
Je kunt je overweldigd of juist verdoofd voelen of iets daar tussen in.
Gevoelens van verlies, groot of klein.
Onbestemd en kwetsbaar, met onzekerheid over de toekomst.
Maar hoe dan ook verlies doet pijn.
Een verlies van; je balans, dagelijkse ritme, fysiek contact met je moeder, vader, kleinkind, oma, opa, dochter of zoon. Je afspraken, zekerheid over werk, je bedrijf, je inkomen, de controle die je dacht te hebben, je toekomstbeeld, veiligheid, ruimte voor jezelf thuis, je gezondheid en je geliefden.

Hoe omarm ik mijn gevoelens zul je jezelf afvragen.
Luister en ervaar het zelf door mijn geleide meditatie zie hieronder!

Overlevingsmechanisme
Ons overlevingsmechanisme zou de neiging kunnen hebben om de pijn van verlies te onderdrukken, te bagatelliseren of niet te willen voelen. Dit is een begrijpelijke reactie, maar eigenlijk mis je dan de mogelijkheid met gevoelens van verlies en pijn om te gaan.
Als je gevoelens onderdrukt en verdringt slaan ze op in je lichaam wat niet bevorderlijk voor je geestelijk en je fysieke gezondheid.

Natuurlijk toelaten en voelen
Mijn ervaring is dat het toelaten en voelen van gevoelens zoals frustratie, onmacht, angst en pijn helpt in tijden van crisis; je kop in het zand steken helpt maar tijdelijk.
Door gevoelens in de ogen te kijken krijg je contact met waar ze opgeslagen liggen in je lijf en de realiteit van dit moment. Omgaan met gevoelens houd niet in dat je gevoelens vasthoud of erin blijft hangen. Gevoelens van pijn tot de kern doorvoelen maakt dat je de spanning in jezelf loslaat op een natuurlijke en liefdevolle manier. Verfrist kun je daarna weer verder en ervaar je hoe veerkrachtig je bent. Als de angst gevoeld mag worden, ben jij in contact met je lichaam waarin je ademt en die je laat voelen dat je leeft. Daarmee erken je ook een kwetsbaar mens te zijn en deze kwetsbaarheid maakt je niet zwak maar geeft je kracht.

Geleide Meditatie
De ervaring van het omarmen van gevoelens kun je zelf ervaren door mijn meditatie visualisatie
‘omarm je gevoelens’. Ik nodig je uit om 11 minuten te ervaren en daarna nog even te mijmeren en op te schrijven wat je hebt beleeft. Deze oefening is dagelijkse kost voor mij, de ervaring is iedere keer anders en toch geeft ze mij contact met mezelf, troost, zekerheid, geruststelling en hierdoor open ik mij voor wat er wel is. En voel ik bereidheid en de veerkracht om mee te bewegen.

Wij mensen zijn zeer veerkrachtige!

 

Start typing and press Enter to search