Iemand of iets verliezen laat je met lege handen achter
Je bent even jezelf kwijt en het leven zoals het was

Verlies en Rouw doorleven

Dat je op deze pagina bent betekent waarschijnlijk dat je een verdrietige tijd doormaakt. Je bent iemand verloren aan wie je gehecht was, of je bent iets verloren wat belangrijk voor je was. Verlies is een ingrijpende en pijnlijke ervaring, je leven kan volledig op zijn kop staan. Niet alleen de dood, maar ook een scheiding, een miskraam, het verlies van een fijne baan of het verlies van je gezondheid zijn gebeurtenissen waarop een rouwproces volgt. Of je moest een diepe wens loslaten, zoals een onvervulde kinderwens.
Door je verlies kom je in een rouwproces waardoor je te maken krijgt met veel verschillende gevoelens, zoals pijn, boosheid, angst, schaamte enz. Deze bewegen misschien onvoorspelbaar door je heen, ze kunnen je overspoelen of doen verlammen en soms kun je jezelf niet meer herkennen. Het kan zijn dat deze ervaring ongekend moeilijk voor je is, dat is heel begrijpelijk.

Zoeken naar een nieuwe balans

Als ervaringsdeskundige en als professional weet ik dat een rouwproces, ook wel rouwarbeid genoemd, jou stapje voor stapje naar een nieuwe balans brengt. Het proces helpt je jezelf weer te hervinden. Rouw doorleven is een persoonlijke transformatie, het verlies hoort bij jouw leven.
Een rouwproces kan veel vragen oproepen; Hoe vind je dat je moet rouwen? Hoe vinden anderen dat je dat hoort te doen? Hoe moet ik omgaan met alle fysieke sensaties en gevoelens?
Het is heel normaal dat je het even niet weet. Iedereen rouwt op zijn eigen unieke manier. Het ontwikkelt zich in en door je leven heen en vormt je tot wie bent. Door je rouwervaring kun je er niet omheen naar jezelf te kijken. Je leert jezelf op een nieuwe wijze kennen. Dat is mede ook een kracht van leren omgaan met het verlies. Je leert je veerkracht en je levenskracht kennen!

Rouwarbeid en mijn bijdrage

Natuurlijk zijn je familie en vrienden heel belangrijk om je liefdevol te steunen, maar het werkt helend en verzachtend wanneer je vrij over je verlies kunt praten met iemand die objectief is. Iemand buiten je dierbare familie en vriendenkring. In gesprek met een professional kun je stappen maken in het begrijpen en toelaten van je gevoelens, in een veilige sfeer zonder oordelen.
Mijn intentie bij de begeleiding is dat rouw geen tijd kent, dat de rouw zelf mag verzachten en veranderen met de tijd. Als ervaren rouw coach kan ik je begeleiden en ondersteunen bij het proces waar je doorheen gaat. Daarbij maak ik gebruik van methodieken zoals Mindfulness, Helende Reis Methode en Systemisch werk. We werken stap voor stap en in jouw tempo met alles wat zich aandient.
Je hebt alle vrijheid om je eigen traject naar behoefte in te vullen in overleg met mij.

Begeleiding bij Rouw en Verlies

Een passend Rouw/Verlies Traject mag bestaan uit:
Vrijblijvende intake kennismaking.
Individuele begeleiding naar keuze 8 á 10 gesprekken.
Aanvulling naast de begeleiding: www.Lutografie.nl
een prachtig online programma met oefeningen.
Maandelijkse activiteiten ter ondersteuning:
‘Wandelen met Aandacht’ voor lotgenoten 1 x per maand.
Luisterkring/groepsbijeenkomst voor lotgenoten 1 x maand.
Zie mijn facebookpagina voor evenementen.

Het tarief kan door persoonlijke voorkeuren zeer verschillen, deze licht ik toe in de intake, telefonisch of via mail.

Cliënten over Janine

  • Eigenlijk liep ik vast in mijn leven en wist niet zo goed waarom. Ik ben blij dat ik met Janine erachter ben gekomen dat ik het overlijden van mijn vader en daarna volgde al snel mijn moeder niet goed had verwerkt. Samen met Janine heb ik daar aandacht aan kunnen geven en dat geeft rust. Nu, kan ik weer blij zijn en weer genieten van mijn leven.  

    Ans
  • Janine heeft mij geholpen om het ongeluk van mijn zusje in onze kindertijd te verwerken. Door sessies met Janine werd ik mij bewust dat ik als kind eigenlijk niet durfde te voelen. Ik heb veel gehad aan de begeleiding. Bedankt!

    Nelleke
  • Samen met Janine heb ik alle emoties kunnen bespreken. Dat was fijn! De rauwe pijn wordt zachter. Ik voel nu meer ruimte.

    Jan

Start typing and press Enter to search