Laatste Levensfase Begeleiding

Het geeft rust als je door alles heen zorgeloos kunt loslaten

 

Voor wie

Je hebt gehoord dat je niet meer lang te leven hebt. Een zeer ingrijpende boodschap die veel losmaakt in een mens. Gevoelens van boosheid, angst, verdriet en rouw kunnen overweldigend en onbekend zijn. Hoe kun je omgaan met al die emoties waar je mogelijk door wordt overspoeld?
Deze ervaring kan een eenzaam proces zijn, ook al zijn er lieve mensen voor je.. Het kan prettig zijn om bij dit afscheidsproces ondersteuning te krijgen van iemand die neutraal kan luisteren en mee kan denken. In de meeste gevallen is het zo dat je je levensbalans wil opmaken. Misschien wil je ook terugkijken of denk je aan wat je liever anders had willen doen. Wat kun je nog doen of herstellen, wat heb je laten liggen? Hoe kun je aanvaarden en afscheid nemen? En, heel praktisch: hoe wil je de tijd en energie die je nog resten gebruiken en indelen?

Wat ik kan bieden

In deze moeilijke levensfase kan het fijn zijn als er iemand meeloopt. Ik kan je een hand reiken in dit intens individuele proces. Ik bied een luisterend oor. Soms in stilte samen met jou, soms met aandacht voor wat je tegenkomt in jezelf. De ervaring dat het sterven bewust beleefd kan worden als een onderdeel van jouw Levensreis ondersteun ik graag!

Hoe werk ik

We onderzoeken samen wat jij en jouw ziel nodig hebben. We scheppen ruimte waarin alles er mag zijn. Hierbij vergeten we ook het religieuze of spirituele niet. Naar behoefte reik ik instrumenten aan die je kunnen ondersteunen om te omarmen wat er in je leeft. Ik zet verschillende methodieken in waar nodig, waardoor je zelf gaat ervaren.
We maken gezamenlijk een plan voor de begeleiding. Een ziekteproces verloopt echter vaak onvoorspelbaar. In dat geval zullen we samen op een flexibele manier de begeleiding aan de veranderende omstandigheden en behoeften aanpassen.
Ook kan ik gezamenlijke gesprekken met je naasten begeleiden om zo samen stil te staan bij het naderende afscheid en de gevoelens daarover te delen. Het kan geruststellend en helend zijn als er nog belangrijke zaken benoemd kunnen worden.

Tarief

€ 50,- vrijblijvend intake kennismakingsgesprek van 45 min.

Ik licht de tarieven toe in een intake, telefonisch of per mail.

Indien nodig kom ik natuurlijk graag naar je toe!
Ik vraag een reiskostenvergoeding buiten een straal van 15 km.

Cliënten over Janine

  • Het was voor mij een hele geruststelling dat mijn vrouw bij Janine haar verhaal kwijt kon. Over al haar gevoelens tijdens haar ziekte, voor het hele gezin een moeilijke tijd. Als ze met Janine had gepraat leek ze wel even verlost van haar angst en verdriet.

    Karel
  • Ik wist dat ik niet meer lang te leven had, daarom wilde ik terug kijken naar mijn leven. Mijn vraag was ‘had ik nog iets te doen of goed te maken met belangrijke mensen’ Het was mooi te zien, in een innerlijke reis, dat ik het goed heb gedaan in mijn leven. Ik kan nu in vrede gaan. Dank voor deze sessie Janine!

    Joost

Start typing and press Enter to search